Nordic walking útvonalak

Időpont: 2016. egész évben


Ábrahámhegyen a “Kolostor” útvonal a Vasútállomástól indul és kb: 7 km, 2,5-3 óra lehet megtenni. A Folly Arborétumot érintve a Klastrom-völgyön át haladunk a 700 éves Salföldi Pálos Kolostorrom –pihenőhely felé. A patakparton végig vízcsobogást hallgatva kapcsolódhatunk ki az aktív pihenés közben.

A “Badacsonyi Bazaltorgonák” útvonal kb. 7 km és 2,5-3 óra alatt jól bejárható. Az útvonal Badacsonyból, Badacsonylábdihegyről és Badacsonytördemicről is megközelíthető. Az útvonalon végighaladva többek között természeti kincseket csodálhatunk meg. Bazalt kőzsákok, bazalt orgonák láthatók végig utunk során. A Bujdosók lépcsőjén haladva feljutunk 437 méter magasságban a csúcsra, ahol az erdőben gazdag növény és állatvilág vár bennünket. A Ranolder keresztnél pihenőt tartva csodálatos panoráma tárul elénk a Balatonra és a környező hegyekre. Továbbhaladva a menedékház érintésével a Hertelendy emlékhely újabb pihenőállomása következik ahol nordic walking gimnasztikai gyakorlatokat javasolunk végezni.

Az útvonal nehézségi foka: közepes.

Badacsonytomajon indul “Klastrom” útvonal, amely kb. 3 km és 1,5 óra alatt lehet megtenni. A Polgármesteri Hivataltól indulva végig a nordic walking irányjelzőtáblák alapján haladva a Klastrom kúthoz érünk. Közben a II. János Pál emlékhelyet is megcsodálhatjuk és a kút vizét a szépen kialakított pihenőhelyen megkóstolhatjuk. 200 méter magasságban járva a nehézségi fokozat miatt is ideális ez az útvonal családok számára.
Szigligeten a„Kamonkő”útvonal közepesen nehéz fokozatú kb. 5 km, 2,5 óra lehet megtenni. Szigliget központjában a Katolikus templomtól indulva haladunk a Kamonkő Tanösvényen. Megcsodálhatjuk útközben a csodabogyó növényt és a szalonnasütő-pihenő helynél javasolunk csoport kohéziónövelő és gimnasztikai gyakorlatokat végezni. Az elénk táruló homokbánya igazi természeti ritkaság.

További információ, túravezetés:

Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület
8261 Badacsony, Park u. 14.
badacsonytomaj@tourinform.hu
+36 (87) 531 013